Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Buzdolaplarında bölmeye bağlı olarak farklı sıcaklıklar hakimdir. Bu nedenle sebzeler, etler, peynirler, önceki günden kalanlar ve süt farklı şekillerde sınıflandırılır. Örneğin buzdolabı kapısına süt konulmamalıdır.
Genel bir kural olarak süt, balık veya et gibi çabuk bozulan yiyecekler eve getirildikten sonra mümkün olan en kısa sürede buzdolabına konulmalıdır.
Chip.de’ye konuşan Alman Federal Beslenme Merkezi’nden (BZfE) Gabriele Kaufmann’a göre balık, et ve sosis gibi hassas ürünler buzdolabının en soğuk kısmına yerleştiriliyor. Süt ürünleri üst orta bölmeye yerleştirilmelidir çünkü burası da oldukça serindir. Meyve ve sebzeler sebze bölmesine aittir.
Kaufmann, sütün buzdolabı kapısında uzun süre saklanmamasını öneriyor. Burası en sıcak bölgedir ve süt gibi yiyecekler çabuk bozulur. Kaufmann, “Süt zaten açılmışsa kısa süreliğine kapıda saklayabilirsiniz. En azından dik durursa hiçbir şey sızmaz. Ancak daha uzun süre saklamak isterseniz, mutlaka buzdolabının orta bölümünde saklanmalıdır. Ayrıca süt yanlış saklanırsa tadı da değişir. Süt, buzdolabındaki ağır kokulu yiyecekler gibi yabancı kokuları da emer.” “Kolay emiliyor. Bu nedenle sütü peynir ve sosislerin yanında saklamamaya dikkat etmelisiniz.”
Bu makaleler de ilginizi çekebilir:
Yorum Yaz