Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Faydaları saymakla bitmeyen pekmezin, dikkat edilmesi gereken bir tyarafı var. Pekmez kullanımında öyle bir detay var ki… Kaçırdığınız zaman fırsatlara sahip olabilirsiniz.
Sağlıklı beslenmenin kilit noktalarından biri olan pekmez, faydalarıyla ön plana çıkıyor.Yılların sofralarından eksik etmediğimiz pekmez, birçok şifa bulma oluyor.
Depresyona karşı bile etkili olduğunu pek bilmez, vücudun tatlı ihtiyacını da sağlıklı bir şekilde karşılamaya olanak sağlar.
Gelişim çağındaki insanların kemiklerini güçlendiren pekmez, hızla ve sağlıkla büyümelerine de katkı veriyor.
Kalp ve damar hastalıkları riskini azaltırken, tansiyon sorununa da bakımda yardımcı oluyor. Ayrıca barınma demir eksikliği varsa, kesinlikle pekmez tüketin.
Tam bir demir deposu olan pekmez; aşırı yük, baş ağrısı, baş duruşu, göğüs ağrısı, nefes darlığı, hızlı kalp atışı gibi bir dizi görünümünün ortadan kalkmasını sağlıyor.
Balgam söktürücü olan pekmez, kış hastalıklarını da elinde tutanlardan uzak tutar. Gribal korumaya iyi geliyor ve solunum yolları.
Kabızlığa iyi gelen pekmez, çalıştırma sistemi düzenlemeye ve bağışıklığı sıraylaye de yardımcı oluyor.
Bu kadar faydalı olan pekmezin tüketimi ise bazı dönemlerde ölüme bile yol açabiliyor.
Faydalarıyla dikkati çeken pekmezi tüketirken çok yiyecek katar. Aksi takdirde, sonuçlar iyi olmayabilir.
Pekmez kullanımına dikkat!
Pekmezin üretimi sırasında yüksek ısılarla karşılaşması gerekiyor. Düşük ısıda bitirmek pekmez çok sağlıklıyken, yüksek ısıda pişenler ise kanserojen madde içeriyor.
Diyetisyen Eda Ünal pekmez tüketiminde dikkat çekici noktalara değinerek,
– “Pekmez özel gelişim dönemlerinde olan çocuklarda ve bağışıklığı büyütmek amacıyla şeker büyümelerinde de büyüyen bir besin maddesi, büyümeyi tercih ediyoruz. İçerdiği boyutlardan dolayı boyutlardade bir veya iki yemek kaşığını uygun olarak gördüğü, küçük çocuklarda da bir veya 2 tatlı çıkış şeklinde yüklenmesini sağlamaları. Aç karnına tüketilmesinden porsiyonlarda kahvaltıda protein, karbonhidratlar, yağ yuvasının bulunduğu bir tabakta ekstra olarak içilmesi tüketilmesinden kaçının.Özellikle küçük çocuklarda yemeklerinde tüketilmesinde şeker kullanarak yerine pekmezi tatlandırıcı olarak kullanabiliyoruz. .Pekmez yüksek ebeveynler pişirerek, 70 santigrat derecenin üzerine kanserojen madde bulunabileceği için dikkatli kullanılmasında fayda var” sözlerine yer verdi.
Pekmezin kilidi açıldıktan sonra sağlamanız gerekiyor. Eğer donarsa benmari usulü ile 70 derecelik ısıyı gerçekleştirmeni sağlamanız oldukça önemli.
Yorum Yaz