Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Tüm peynirler güçlü bir şekilde kokmayabilir. Ancak ağır kokulara sahip olan peynirlerin gruplarını hemen fark ettirebilirler. Peki, bazı peynirlerin enfes lezzetlerine rağmen neden kötü koktuklarını hiç merak ettiniz mi?
Peynir anlatımının ilginç bir kökeni vardır ve aslında tadına yayılması bulunur. Epoisses, Stinking Bishop veya Limburger gibi daha keskin peynirler, “kabuğu yıkanmış” peynirler olarak adlandırılır. Bu peynirlerin kabuğu, uzama süresi salinle veya bazen şarap, bira veya brendi gibi alkollerle yıkanır.
Yıkama devam ettikçe nem oluşur ve kabukta çeşitli mikropların bakımlarını sağlar. bölümleri en önemli Brevibacterium çarşafları olarak bilinen topluluklardır. Bazı peynir zararlılarının yıkama testleri B. Linens’i doğrudan kabloya yaydıkları, ayrıca bazılarının başlangıçta süte B. linens yaydıkları da biliniyor.
Bu bakteri peyniri için iki önemi vardır. İlk olarak, genellikle kabuğun rengini verir. küçük, büyüdükçe güçlü kokudan sorumlu olan kükürt cihazları üretir. B. Linens, ayrıca insan derisinde de bulunur ve ayak kullanımının ana nedenidir. Bu peynirlerin genellikle bu kadar güçlü bir birleşmeyi çağrıştırmasının nedeni de budur. Büyüleyici bir şekilde, bu B. Linens’in insan ayaklarında bulunduğunda yarattığı koku da sivrisinekler için son derece çekicidir.
Bu kötü kokunun peynirin sevmesinin nedeni neden olduğu ise biraz daha karmaşık olabilir. Kokan peynirleri yediğinizde aroma yediklerinizi ağzınıza salınır ve giderken yanıklarınızın sonuna doğru hareket eder. Daha sonra, sadece kokladığınızda size ağının gücünü söyleyen aynı koku alıcıları tarafından algılanırlar, ancak bu arka kapıdan girdiklerinde beyinleri aynı anda algıladığı kremamsı tatla birleştirir. Burada ilginç bir etkileşimle, beynin beynini keşfetme algıları. Bu işleme “geri koku alma” veya “retronazal koku” denir.
Geleneksel olarak, bu peynirleri yıkamak için kullanılan çıldırtıcı tür, dokularından da sorumlu olan haklarına bağlıdır. Fransız anne babaları gibi yetiştiriciler tarafından ovalarda üretilen kabuğu yıkanmış peynirler, özellikleri olarak daha sert olan dağda doğan muadillerine göre doku olarak daha yumuşak olma eğilimindedir.
Yorum Yaz